11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Ukradel za 111 evrov hrane

Ob 11.24 so postojnski policisti na regionalni cesti Parje – Palčje ustavili 63-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal 1,34 mg/l. Poleg vožnje pod vplivom alkohola so policisti ugotovili tudi, da voznik nima vozniškega dovoljenja, prav tako pa vozilo ni bilo veljavno registrirano. Vozilo so policisti zasegli, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

27-letni Koprčan je v eni od živilskih trgovin v Kopru nabral za 111 evrov prehrambenih izdelkov in trgovino zapustil, ne da bi jih plačal. Moškega so v bližini trgovine dohiteli policisti in ga privedli na policijsko postajo.
Zaradi tatvine bo zoper njega podana kazenska ovadba.

V zadnjih štirih dneh je neznani storilec iz čolna, privezanega v kanalu Fazan v Luciji, ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha. Lastnika plovila je s kaznivim dejanjem oškodoval za 1.500 EUR. Po zbranih obvestilih zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Ob 16.13 je na avtocesti A1 Koper – Ljubljana, pred počivališčem Raubarkomanda, zagorelo osebno vozilo Kia. Vozilo so pogasili gasilci, policisti pa so na kraju ugotovili, da je prišlo do samovžiga v motornem delu. Zaradi gašenja in obravnave dogodka je na avtocesti nastal zastoj v dolžini 1,5 km. Promet je bil v celoti sproščen ob 16.58.

Koprski policisti so ob 18.21 v Kopru ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,69 mg/l. Moškemu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer je nekdo v Kopru ukradel skuter znamke Sym Symphony 50, reg. št. KP FL-04, rjave barve. Lastnico je oškodoval za 800 EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Ob 00.47 so policisti v Sežani zaustavili 49-letneka voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,94 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

V Nožedu je neznanec preko noči, iz delovnega stroja ukradel 200 litrov nafte. Policisti bodo zaradi tatvine napisali kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine