17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Ujeli storilca drzne tatvine, ki je iz stanovanja sunil mobilni telefon

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so bili 5. 1. 2020 obveščeni, da je neznani moški na območju Bežigrada vstopil v odklenjeno hišo v času, ko so bili stanovalci doma in iz nje odtujil mobilni telefon in   več   osebnih predmetov oškodovancev. Z zbiranjem obvestil in v sodelovanju z oškodovanci so policisti storilca isti dan v popoldanskih urah izsledili na območju centra in mu odvzeli prostost, oškodovancem pa vrnili predmete. 55- letni osumljenec, ki je povratnik tovrstnih kaznivih dejanj, je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

 

Na območju centra Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Tatvine so beležili tudi na Dolenjskem. V gozdu na območju Mirne gore je nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva. Med 17. in 18. uro je v Šmarjeških Toplicah neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1900 evrov škode.

V Velikem Lipovcu na območju PP Dolenjske Toplice je med 5. 7. in 7. 7. nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za okoli 2500 evrov.

Na Škofjeloški cesti v Kranju je bilo vlomljeno v gostinski obrat in odtujen menjalni denar. Na Ručigajevi cesti v Kranju pa so policisti včeraj popoldan obravnavali poškodovanje stekla na objektu z močnejšim pirotehničnim sredstvom. Nastala je materialna škoda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine