19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Udeleženci zabave v romskem naselju ob posredovanju napadli policiste

Trebanjski policisti so morali v petek popoldne zaradi obvestila o zabavi z glasno glasbo posredovati v romskem naselju Vejar. Kot so ugotovili ob prihodu, je tam kljub prepovedi zbiranja zaradi epidemioloških razmer potekala zabava, na kateri je bilo okoli 50 ljudi, pri tem pa so kršitelji med postopkom ugotavljanja identitete napadli policiste.

Na Policijski upravi Novo mesto so danes pojasnili, da so udeleženci zabave v policiste metali različne predmete in jim skušali preprečiti nadaljevanje postopka. Eden izmed kršiteljev je v policistko vrgel steklenico in jo poškodoval po glavi.

Zaradi neredov so na kraj dogodka napotili večje število policistov, ki so vzpostavili javni red in mir, dvema kršiteljema pa odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

Poškodovani policistki so nudili pomoč v zdravstvenem domu v Trebnjem, policisti in kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo, zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in drugih kršitev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine