1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Tudi zato je Slovenija prometno najbolj nevarna evropska država…

Piše: C. R.

Po ugotovitvah Evropske komisije se je varnost na cestah po obdobju pandemije covid19 med evropskimi državami najbolj radikalno poslabšala prav v Sloveniji. 

To pa seveda ni presenetljivo in to kažejo tudi podatki, ki jih vsak dan dobivamo s policijskih uprav. Kot kaže, je vožnja pod vplivom alkohola ter drog postala slovenski nacionalni šport.

Policisti PP Črnomelj so tako danes ponoči v okolici Semiča skušali ustaviti voznika vw passata, a se ta ni zmenil za znake in je odbrzel naprej. V Stranski vasi je zapeljal na travnik  in  v  gozd  v smeri proti Črešnjevcu, kjer je kršitelja pričakala druga  patrulja  in  ga  ustavila.  Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa

je  imel  0,31  miligramov  alkohola.  Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem  so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kje jih je dobil, ni znano.  Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili  obdolžilni  predlog.  Za  omenjene kršitve je predvidena globa v višini 2250 evrov.

Očitno pa tudi vozniki začetniki, ki morajo po zakonu biti povsem “čisti” za volanom, nimajo predsodkov pred tem, da sedejo pijani za volan. Sinoči so namreč v Krškem ustavili 22-letnega voznika golfa, za katerega se je izkazalo, da je voznik začetnik. Test s pojočo travico je pokazal, da je mladi objestnež kar globoko pogledal v kozarec, saj je pihnil približno za promil.  Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine