9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Tudi slovenska policja se pripravljana novo motoristično sezono

Pred nami so toplejši, pomladni dnevi, s čemer se bo pričela tudi motoristična sezona. Nekatere je toplo in suho vreme pred dnevi že premamilo in so že naredili prve kilometre svojimi jeklenimi konjički. Zaradi hladnih asfaltnih površin in zaradi peska, ki je še vedno prisoten na naših cestah, pa tudi zaradi poškodb vozišč, ki so posledica zime in nizkih temperatur, na motoriste na cestah preži kar veliko število nevarnosti. Zraven tega si je potrebno povrniti tudi motoristično kondicijo, ki smo jo v zimskih dneh izgubili.

 

Vsega tega se zavedajo tudi tisti, ki pri svojem delu uporabljajo enosledna motorna vozila. Z namenom, da se na novo motoristično sezono kar najbolj pripravijo, se bodo policisti, vojaški policisti in reševalci na motorjih, zbrali v sredo, 20. 3. 2019, ob 8. uri, na spretnostnem poligonu Avtocestne baze na Hajdini. Pod vodstvom izkušenih inštruktorjev bodo ta dan namenili preizkusu spretnosti na poligonu, govorili pa bodo tudi o vseh nevarnostih, ki  prežijo na cestah. Nekateri se usposabljajo že danes.

V četrtek, 21. 3. 2019, ob 8.30 pa bodo policisti, vojaški policisti in reševalci, izpred Postaje prometne policije Maribor, Ptujska cesta 117, s službenimi motorji odpeljali na t.i. kondicijsko vožnjo po Sloveniji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine