-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Tudi Primorci pregloboko pogledali v kozarec

Piše: C.R.

Policisti  so včeraj, 27. marca ob 14.45 uri, v Tolminu ustavili 35–letnega voznika   osebnega  avtomobila  in  mu  v  nadaljevanju  odredili  preizkus alkoholiziranosti.  

Rezultat   odrejenega  preizkusa  alkoholiziranost  je pokazal,  da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.74 miligrama alkohola v  litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo  zoper  njega  podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako je bil  hujšemu  kršitelju  izdan plačilni nalog zaradi druge kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja v rdečo luč).

Policisti so prav tako včeraj ob 16.59 uri v Novi Gorici ustavili 41-letnega  voznika neregistriranega motornega kolesa znamke Tomos Colibri. V  nadaljevanju  so  vozniku  odredili  tudi  preizkus alkoholiziranosti in rezultat  je  pokazal,  da  je  bil  pod  vplivom  alkohola (0,73 miligrama alkohola  v  litru  izdihanega  zraka). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog  na  okrajno  sodišče,  prav tako mu je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje (vožnje neregistriranega vozila) izdan plačilni nalog.

Včeraj, 27. marca, ob 22.48 uri, so policisti v Idriji ustavili starejšega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat  je  pokazal,  da  je  bil  voznik pod vplivom alkohola  (0,58  miligrama  alkohola  v  litru  izdihanega zraka). Idrijski policisti  so  mu  prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so v petek, 26. marca ob 21.07 uri zvečer,  na območju Volčje  Drage ustavili 58–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili  preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod  vplivom  alkohola  (0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku  je  bila  prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje  (po  113.a členu ZP-1), zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

“Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali sihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…” opozarjajo policisti.

 

Vir: PU Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine