17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Tudi danes zastoji proti Avstriji in na mejnih prehodih s Hrvaško

Pred predoroma Karavanke proti Avstriji nastajajo zastoji. Kolona vozil je trenutno dolga osem kilometrov, na prometno-informacijskem centru pa voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice-vzhod, Lipce. Daljše čakalne dobe so tudi na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v državo.

 

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zavrč in Ormož. Najdlje, več kot dve uri, je pri vstopu v državo treba čakati na Dragonji in Sečovljah, na Obrežju, Gruškovju in Jelšanah pa od ure do dveh. Pri izstopu iz države je najdaljša čakalna doba na Dragonji, in sicer morajo vozniki za vstop v Hrvaško čakati do uro.

Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastala približno 1,5 kilometra dolga kolona. Okoli štirikilometrski zastoj je na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije, zastoji so tudi na regionalni cesti od Šentilja proti Avstriji. Prav tako je okoli kilometrski zastoj na cesti od Tržiča pred predorom Podljubelj proti Avstriji. Zastoji nastajajo še na cestah Seča-mejni prehod Sečovlje, Šmarje-mejni prehod Dragonja in Starod-mejni prehod Starod.

Na štajerski avtocesti je približno kilometrski zastoj tudi pred Slovenskimi Konjicami, pred delovno zaporo proti Ljubljani. Zgoščen promet je tudi na cesti Lesce-Bled ter na regionalni cesti Jesenice-Kranjska Gora. Zaradi prometne nesreče je promet oviran na izvozu Brnik iz smeri Ljubljane.

Zadnje novice

Sorodne vsebine