-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Policisti so obravnavali nesrečo v gozdu s smrtjo voznika traktorja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

–           4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;

–           5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru;

–           s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

–           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila, v enem primeru vozniku, ki je bil hkrati tudi pod vplivom alkohola in je imel pri sebi še manjšo količino prepovedane droge.

Dogodki:

   –           Tržiški  policisti  so včeraj popoldan obravnavali nesrečo v gozdu s smrtjo  voznika  traktorja.  Pokojni je navzdol vozil po strmi gozdni vlaki,  ko je traktor zdrsnil in se prevrnil. Posredovali so gasilci, gorski  reševalci  in  vojaški helikopter z ekipo za nujno medicinsko pomoč, ki je voznika prepeljal v zdravstveno ustanovo. Zaradi poškodb je  umrl.  Glede  na  zbrana  obvestila  je  tuja  krivda izključena. Postopek  še  poteka.  Pozivamo  k  veliki  previdnosti  pri  delu  v gozdovih,  varnem  pristopu  in  delu  ter  rabi  tehnično brezhibnih delovnih strojev.

   –          Kranjski  policisti  so  včeraj  obravnavali  manjši požar v kuhinji stanovanjske  hiše.  Vnele  so  se  stvari  na štedilniku. Nastala je majhna materialna škoda.

   –           V Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo kurjenja odpadkov v naravnem   okolju.   O  dejanju  lastnika  bodo  policisti  obvestili pristojno inšpekcijsko službo.

   –           Divjad je bila minuli dan povožena na cesti med Šenčurjem in Brnikom.

Promet.  Gorenjski  policisti  so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi  poškodbami. Na Posavcu je padel kolesar, ki je zapeljal preblizu roba ceste. Utrpel je lažje poškodbe.

Kolesarji  velikokrat že kar sami prispevate k nastanku nevarne situacije v prometu.  Najpogosteje vozite po napačni strani ceste ali nepravilni strani kolesarske steze oziroma po površinah, ki vam niso namenjene. Problematična sta  pa tudi hitrost in križišča. Zato vas pozivamo, da poskrbite za lastno varnost  s  previdno  vožnjo ter uporabo čelade in svetlih oziroma odsevnih oblačil,  s pomočjo katerih boste v prometu tudi bolj vidni. Ostali vozniki pa kolesarjev predvsem ne spreglejte.

Kriminaliteta.  Na  Ulici Janeza Puharja v Kranju je storilec včeraj ponoči poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Navrtali so voznikova vrata.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine