10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Trki tako v Ljubljani kot v Novem mestu ter na Primorskem, udeleženi tudi kolesarji in mopedisti

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Archinetovi ulici v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik (16) mopeda in voznik (51) osebnega avtomobila.   Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik mopeda vozil po ulici Nove Fužine v smeri Archinetove ulice in zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil. Pri tem se je lažje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče, prav tako so policisti vozniku avtomobila izdali plačilni nalog zaradi neuporabe smernika.

 

Na Argentinski ulici v Ljubljani so policisti obravnavali prometno nesrečo med voznico (30) osebnega avtomobila in kolesarjem (22) ter potnico (22) na kolesu. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega vključevanja z vozilom iz neprednostne na prednostno cesto povzročila voznica osebnega vozila, pri čemer je trčila v kolesarja. Pri trčenju je potnica na kolesu (sedela je na krmilu) padla po vozišču in se lažje telesno poškodovala. Med vožnjo ni uporabljala varnostne čelade, prav tako ne voznik kolesa. Slednji se v nesreči ni poškodoval. Povzročiteljici in kolesarju so policisti izdali plačilna naloga.

Nekaj po 14. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Andrijaničevi cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi neprimerne varnostne razdalje povzročil 24-letni voznik. V nesreči se ni nihče poškodoval, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih. Policisti so izdali plačilni nalog povzročitelju in 62-letnemu udeležencu nesreče, ki je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,32 miligramov alkohola.

Ob 16.19 je 67-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Postojne, na krožišču v Postojni zaradi neupoštevanja pravil o prednosti zbil 68-letnega voznika motornega kolesa, doma iz okolice Postojne. Zaradi lažjih poškodb je bil voznik motornega kolesa odpeljan v bolnišnico. Po navedbah voznika osebnega avtomobila je bil posredni vzrok nesreče tudi pojav t.i. sončne bleščavosti, zato velja opozoriti na previdnost v takih vremenskih pogojih.

Ob 16.22 je 43-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Kopra, na parkirišču v Ankaranu z zadnjim delom vozila zbil peško. Starejša gospa je bila zaradi poškodb odpeljana v bolnišnico.

Ob 17.48 nas je predstavnik DARS-a obvestil, da je pred predorom Dekani, smer Kozina, senzor višine zaznal previsok tovor na enem izmed tovornih vozil. Zaradi tega se je takoj na semaforju prižgala rdeča za ves promet. Vozila, ki so obstala v koloni, so po večini pravilno razvrstila ter tako delavcem DARS-a in policistom omogočila hiter in neoviran dostop do “previsokega” tovornega vozila. Promet je bil kmalu sproščen, vozniku tovornega vozila pa so policisti naročili, da pred nadaljevanjem vožnje ponjavo nad tovorom, ki je s plapolanjem sprožila senzor višine, ustrezno pritrdi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine