11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Trije zlikovci so se lažno predstavili za delavce telekomunikacijskega podjetja

V Zalošah so radovljiški policisti včeraj obravnavali drzno tatvino na škodo dveh starejših krajanov. Do njiju so se pripeljali trije moški in se jima lažno predstavili za delavce telekomunikacijskega podjetja.

 

Oba stanovalca so zvabili iz hiše in si z njima začeli ogledovati teren, kar je eden od storilcev izkoristil, vstopil v hišo, jo pregledal in odtujil denar ter zlatnino. Uporabljali so siv osebni avtomobil, karavan izvedbe, ljubljanskega registrskega območja.

Gre za klasično drzno tatvino z lažnim predstavljanjem starejšim osebam in preusmerjanjem pozornosti za izvrševanje tatvin. Seznanite svoje stare starše in starejše sosede s tovrstnimi primeri in jim svetujte, naj hiš ne puščajo odklenjenih in naj od ljudi, ki jih ne poznajo in ki pridejo do njih zaradi različnih poslov, zahtevajo, da se izkažejo. Lahko jih tudi odslovijo. Medtem, ko govorijo z njimi, naj zelo pazijo na svojo lastnino, ker kdo od storilcev lahko tudi že »kroži« okoli hiše in išče npr. odprta balkonska vrata ali okno, da bi vstopil in izvršil tatvino.

Zadnje novice

Sorodne vsebine