24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Tri prometne nesreče, v kateri so bili povzročitelji »nažgani ko aksa«

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 192 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 58 dogodkov in s področja prometne varnosti 76 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 10 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 poškodovanja tuje stvari. S   področja prometne varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v novogradnjo in odtujili še nevgrajene sanitarne izdelke. Lastnika so oškodovali za približno 1200 evrov. Na Celovški cesti so neznanci vlomili v trafiko in odtujili cigarete. Z dejanjem je nastalo za približno 5000 evrov materialne škode. Na Šmartinski cesti so neznanci vlomili v kiosk s prehrano in odtujili menjalni denar. Prav tako so neznanci vlomili v štiri vozila, iz katerih so odtujili predvsem osebne predmete, denar in orodje.

Včeraj okoli 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila Peugeot. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik vozil od Ljubljane proti Kranju in pri kraju Šmartno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil prometno nesrečo, kjer je z vozilom trčil v kovinsko zaščitno ograjo. Ob trčenju so po vozišču odpadli deli vozila, ki jih je prevozil voznik Fiata in si pri tem poškodoval vozilo. Povzročitelj prometne nesreče je utrpel lahke telesne poškodbe, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,53 mg/l). Vozniku bo zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V času odpravljanja posledic prometne nesreče in zaradi varnosti drugih udeležencev (popoldanska prometna konica) je bil občasno zaprt predor Šentvid.

Včeraj okoli 17.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Chengdujski cesti v Ljubljani, v kateri je bil udeležen kolesar. Prometno nesrečo je povzročil zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, pri čemer je padel in se lahko telesno poškodoval. Prav tako pa je bila pri kolesarju ugotovljena prisotnost alkohola, ki je presegala zakonsko dovoljeno mejo, in sicer 1,33 mg/l. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podpeči, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila Chevrolet in pešec, ki je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik Chevroleta zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v pešca, ki je hodil po desni strani. Pešec je bil zaradi poškodb odpeljan v UKC Ljubljana. Pri vozniku osebnega vozila je bila ugotovljena prisotnost alkohola, ki je presegala zakonsko dovoljeno mejo, in sicer 0,73 mg/l. Na pristojno sodišče bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, prav tako mu bo izdan plačilni nalog za povzročitev prometne nesreče. Plačilni nalog zaradi hoje po nepravi smeri pa bo izdan tudi pešcu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine