16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Trčila kombi in dve tovorni vozili

Danes, nekaj pred 4. uro je na štajerski avtocesti na izvozu Lukovica v smeri Ljubljane, prišlo do prometne nesreče z udeležbo kombija in dveh tovornih vozil. 36-letni državljan Češke je s kombijem pripeljal na izvoz Lukovica, kjer pa ni vozil po sredini prometnega pasu, ampak zapeljal levo in zato z ogledalom najprej trčil v ogledalo romunskega tovornega vozila, nato pa v zadnji del slovenskega tovornega vozila, ki sta bila oba nepravilno parkirana ob robu vozišča. Voznik kombija je po nesreči ostal ukleščen v vozilu, od koder so ga rešili gasilci.

 

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Voznik ni vozil pod vplivom alkohola. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču prevozil rdečo luč na semaforju in zato trčil v dva pravilno vozeča osebna avtomobila.

Prometna varnost

V nesreči sta bili voznica in potnica v enem izmed udeleženih vozil lažje poškodovani. Policisti so voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal prisotnost alkohola v izdihanem zraku (0,55 mg/l). Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine