5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Trčil v prometno signalizacijo

Nekaj pred polnočjo so bili policisti Policijske uprave Novo mesto obveščeni o prometni nesreči pri avtocestnem postajališču Zaloke, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v prometno signalizacijo, ki označuje dela na cesti.

 

Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 35-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola, so avtomobil Audi A4 zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Ručetni vasi okoli 20. ure ustavljali voznika motornega kolesa, ki ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo. Kasneje so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom so še ugotovili, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano in nezavarovano motorno kolo znamke Loncin. Motor so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine