22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Trčil v kamnito brežino

Piše: C. R.

S Policijske uprave Nova Gorica poročajo o več prometnih nesrečah.

V prometni nesreči blizu naselja Plave huje poškodovan mlajši motorist 

Včeraj, 20. julija ob 13.56 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči  na glavni cesti Deskle – Plave (Občina Kanal ob Soči) in v kateri se je huje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 18-letni motorist (voznik začetnik) vozil iz Deskel proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča v levo izven vozišča in se zaletel v kamnito brežino. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa predvidoma huje poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) izdan plačilni nalog.

V prometni nezgodi z majhno poškodbo na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili 

Včeraj, 20. julija ob 16.54 uri, so policiste obvestili o prometni nezgodi z majhno poškodbo na parkirišču gostinskega lokala na Mostu na Soči (Občina Tolmin) z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila pri vzvratni vožnji iz boksa na omenjenem parkirišču z vozilom trčil v sprednja desna vrata avtomobila znamke Audi A4, nemških registrskih številk. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Zaradi neprilagojene hitrosti avstrijska motoristka trčila v tovorno vozilo 

Včeraj, 20. julija ob 18.31 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo  na glavni cesti med naseljem Straža in Idrijo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila vozil iz Cerknega proti Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji pa se je v zadnji del njegovega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaletela 46-letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija so 46-letni tuji motoristki zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Deskle udeleženi dve vozili 

Danes, 21. julija ob 5.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Deskle – Plave (Globno) in v kateri sta bili udeležena 37-letni voznik osebnega in 49-letni voznik tovornega vozila. Po prvih zbranih podatkih je 37-letni voznik avtomobila na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran vozišča in pri tem oplazil tovorno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. 37-letnemu povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica 

Zadnje novice

Sorodne vsebine