-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Traktorist podrl mladega kolesarja, posledice so strašne

Piše: C. R.

Včeraj ob 14.  uri  so  bili  brežiški  policisti  obveščeni o prometni nesreči z udeležbo  kolesarja  in  traktorista  v  Silovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila  in ugotovili, da je nesrečo povzročil 78-letni traktorist, ki je ob  vključevanju  na glavno cesto izsilil prednost 20-letnemu kolesarju, ki je  kolesaril  iz  smeri  Silovca  proti  Sromljam. 

Kolesar se je poskušal izogniti  trčenju,  pri tem pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval.   Zoper   povzročitelja  prometne  nesreče  bodo  policisti  na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Novo mesto pa so bili isti dan okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Kočevarjevi  ulici,  kjer  naj  bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo.  Ugotovili  so,  da  je  42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega  premika  z  vozilom  trčil  v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči  se  ni  nihče  poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,01  miligramov  alkohola.  Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog  in  o  vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med  kontrolo  prometa  v  Dobovi  pa so brežiški policisti nekaj pred 20. uro ustavili  voznika  osebnega  avtomobila  Citroen  Xsara.  Med  postopkom  so ugotovili,  da  39-letni  voznik  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vir: PU Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine