12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Tragično: na vipavski hitri cesti danes zjutraj umrl 24-letni državljan Makedonije

Policisti obravnavajo prometno nesrečo s smrtnim izidom, ki se je zgodila ob 5.47 na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino. Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, je ob tem umrl 24-letni državljan Makedonije z začasnim bivališčem v Sloveniji, ki je bil sopotnik v avtomobilu.

 

Nesreča se je zgodila na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino. Po prvih podatkih je bilo v nesreči udeleženo eno osebno vozilo, ki je zapeljalo s ceste desno izven vozišča.

Osebni avtomobil je vozil 21-letni voznik, v njem pa so bili še trije sopotniki, vsi državljani Makedonije z začasnim bivališčem v Sloveniji. V prometni nesreči je 24-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, ki je sedel na zadnjem sedežu, podlegel telesnim poškodbam. Posebno hude telesne poškodbe je utrpel 21-letni sopotnik v vozilu, huje je bil poškodovan tudi 23-letni sopotnik v vozilu, voznik osebnega avtomobila pa je bil lažje telesno poškodovan.

Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da 21-letni voznik pri vožnji po prehitevalnem pasu hitrosti in način vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim in je z vozilom zapeljal v desno, kjer je izgubil oblast nad vozilom ter posledično zapeljal po travnatem pobočju in trčil v travnato brežino odtočnega jarka.

Po trčenju je vozilo znamke peugeot večkrat prevrnilo preko varovalne ograje, medtem pa je z zadnjih sedežev iz vozila na travnik vrglo dva sopotnika, stara 21 in 24 let, ki nista bila pripeta z varnostnim pasom.

Vozilo je po trčenju obstalo na levem boku ob varovalni ograji. Za 24-letnika je zdravnica Zdravstvenega doma Ajdovščina na kraju lahko le potrdila njegovo smrt.

Poleg policistov so na kraju posredovale tudi druge pristojne službe, policisti so obvestili tudi pristojne, preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preiskovalni sodnik je odredil tudi sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Prometni policisti so vozniku avtomobila v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom pa je pokazal, da je imel moški v organizmu 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu odredili nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične prometne nesreče 21-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še zapisali na policiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine