2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(TRAGEDIJA) Zaradi objestnega in pijanega voznika nova smrtna žrtev v prometu!

Piše: C. R. 

Včeraj nekaj po pol deseti uri zvečer je regijski center za obveščanje obvestil policiste na številki 113 o prometni nesreči v Dolnji Težki Vodi.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik, naj bi do nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 54-letnega voznika osebnega avtomobila Mercedes, ki se po prehitevanju tovornega vozila ni mogel pravočasno vrniti na svoj vozni pas in je čelno trčil v kombinirano vozilo avstrijskih tablic, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani ceste. V nesreči je bilo poškodovano tudi tovorno vozilo, ki ga je prehiteval. Povzročitelj prometne nesreče je vozil iz Metlike proti Novemu mestu, kjer cesta poteka po klancu navzdol v daljši nepregledni ovinek. Po sredini vozišča je vrisana vzdolžna ločilna neprekinjena črta.

V prometni nesreči so se lažje poškodovale štiri osebe: 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegov 25-letni sopotnik ter 47-letni voznik kombiniranega vozila in njegov 66-letni sopotnik. Zaradi posledic prometne nesreče je na kraju umrla 75-letna sopotnica v kombiniranem vozilu. Kljub trudu ekipe nujne pomoči na kraju ji niso mogli več pomagati.

Vozniku osebnega avtomobila, sicer doma iz okolice Novega mesta, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila). Preiskovalni sodnik je zanj in njegovega sopotnika odredil strokovni pregled, da se ugotovi prisotnost alkohola, mamil ali zdravil v organizmu.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet oviran vse do druge ure zjutraj.

Regijski center za obveščanje je bil o prometni nesreči obveščen iz Mercedezovega klicnega centra, medtem ko je prvi klic na številko o prometni nesreči prišel deset minut kasneje, je še sporočila PU Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine