21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Tragedija v okolici Črnomlja: ženo potolkel do smrti!

Včeraj nekaj  pred  18.  uro  so bili policisti obveščeni, da reševalci v zasebnem prostoru v Dolenji vasi pri Črnomlju oskrbujejo hudo poškodovano žensko. Na kraj  so  bili  takoj  napoteni  policisti  PP  Črnomelj in ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Kljub pomoči reševalcev je 67-letna ženska umrla na kraju dogodka.

Po  prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah sta se 67-letni moški in žrtev, ki  je  bila  njegova  žena, sprla v stanovanjski hiši. Moški jo je s topim predmetom  večkrat  udaril  po  glavi, žrtev pa je obležala v hodniku hiše.

Storilcu  so  policisti  odvzeli  prostost  in  ga  odpeljali v prostore za pridržanje.  Kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU  Novo  mesto  so  opravili  ogled kraja kaznivega dejanja, ogleda sta se udeležili   tudi   preiskovalna   sodnica   in   okrožna  državna  tožilka.

Kriminalisti  nadaljujejo  s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja  uboja.  67-letnega  osumljenca  bodo  predvidoma  jutri s kazensko ovadbo  privedli  k  preiskovalnemu  sodniku.  Kot so sporočili, v  preteklosti moškega niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.  Kazenski zakonik za kaznivo dejanje uboja  določa kazen zapora do petnajstih let.

Zadnje novice

Sorodne vsebine