6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Tragedija na Jurčkovi cesti v Ljubljani: vinjen voznik do smrti zbil peško

Vinjen 28-letni voznik je v torek, nekaj po 19. uri, na prehodu za pešce na Jurčkovi cesti v Ljubljani zbil 55-letno peško. Peška je zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

 

Policisti zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja iz malomarnosti. Zaradi prometne nesreče je bila Jurčkova cesta zaprta do polnoči.

Včeraj okoli 7. ure je na cesti od Komende proti naselju Križ prišlo do prometne nesreče  kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je peljal po nasprotnem voznem pasu in trčil v vozilo voznika, ki se je pravilno pripeljal nasproti. Oba voznika sta bila v nesreči lažje poškodovana, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Kranjski  policisti  so danes ponoči zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ustavljali voznika, ki je v Kranju zatem povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Na ovinku je med vožnjo po klancu navzgor zapeljal na nasprotno  smerno vozišče in trčil v drug avtomobil. Voznik nima veljavnega vozniškega   dovoljenja.   Bil  je  tudi  pod  vplivom  alkohola. 

Preizkus alkoholiziranosti  je  pri  njem  pokazal  rezultat  0,46  mg/l alkohola. V postopku  je z nedostojnim ter nasilnim in drznim vedenjem kršil tudi javni red  in  mir.  Njegova ravnanja v prometu policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, zaradi kršitve javnega reda pa proti njemu  poteka  še  prekrškovni  postopek.  Gre  za povsem nerazumno početje moškega, ki bi lahko imelo hujše posledice. Upoštevajte prometna pravila in ne ogrožajte drugih.

Dne 10. 3. 2020, ob 16. 00 uri se je v  Mariboru, v križišču Pobreške ceste in Nasipne ulice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda (skuterja) in voznik osebnega avtomobila znamke BMW. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, naprošamo vse morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali se zglasijo na Postaji Prometne policije Maribor, Ptujska cesta 117.

Policisti  PP  Črnomelj  so  bili  ob 16.45 obveščeni o prometni nesreči na Doblički  Gori.  Po  prvih  ugotovitvah in zbranih obvestil naj bi 43-letni voznik  vozil  kmetijski  traktor  s pripeto prikolico in tovorom po klancu navzgor.  Med vožnjo naj bil zapeljal levo, prikolica pa se je prevrnila in ob drevo stisnila 49-letnega moškega. Huje poškodovan 49-letni moški je bil s   helikopterjem   odpeljan  v  UKC  Ljubljana.  Policisti  nadaljujejo  zugotavljanjem  vseh  okoliščin  nesreče.  Traktor  so  zasegli  in odredili izredni  tehnični  pregled.  Po  zaključeni  preiskavi  bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Danes, ob 7. uri je na regionalni cesti med Litijo in Zagorjem pri odcepu za Polšnik prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tovorno in tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila.

Za tovornim vozilo je vozil  41-letni voznik, ki je želel preprečiti trčenje v zadnji del tovornega vozila in odvil levo, pri tem pa oplazil 37-letnika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, nato pa oplazil še vozilo 61-letnega povzročitelja.

61-letnik in 46-letnik, ki sta ostala vkleščena v vozilu in so ju s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci. V nesreči se je 61-letnik huje poškodoval, prav tako sta se telesno poškodovala 46-letni voznik tovornega vozila in 41-letnik osebnega avtomobila. 37-letnik pa ni bil poškodovan. S kraja prometne nesreče sta bila z reševalnim vozilom odpeljana 61-letni in 46-letni voznik.

Policisti trenutno še zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine prometne nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Cesta je bila zaradi ogleda nesreče in odstranjevanja posledic zaprta za ves promet do približno 9. ure.

Včeraj,  10.  marca  ob  20.13  uri,  so policisti iz Nove Gorice  obravnavali prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje v Kromberku pri Novi Gorici, kjer  sta  trčili  dve  voznici (stari 34 in 55 let) osebnih avtomobilov. V nesreči  je bila predvidoma lažje poškodovana 55-letna voznica. Na kraju so poleg  policistov  posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so 34-letni povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine