15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Tragedija na igrišču: samo dan pred Marijinim vnebovzetjem se je na 13-letnico zrušil gol, umrla je v bolnišnici

Dan pred Marijinim vnebovzetjem je v makedonskem Kumanovu na lokalnem nogometnem igrišču pred bratoma umrla deklica, stara komaj 13 let, po rodu iz Zagreba.

 

»Bila je vesel in razigran otrok. Visela je na golu, ki se nahaja za športno dvorano Sokolana, ki žal ni bil dobro pričvrščen. V nekem trenutku je padla, ker je bil gol nestabilen. Padel je nanjo in stativa jo je z delom, ki ima železne dele, udarila. Reševalna vozila so prišla res hitro, v približno štirih minutah. Prepeljali so jo v bolnišnico, a je nato izdihnila,« je za 24sata povedal je tamkajšnji župnik don Davor Topić, ki je bil ves čas skupaj z družino pokojne deklice. Deklica ima še šest bratov in sester, njena družina pa je bila del katoliške misije v Kumanovu.

Da bi se truplo pokojnika vrnilo v Zagreb, mora hrvaško veleposlaništvo v Makedoniji izdati prevozno listino. Don Davor poudarja, da je družina veleposlaništvu hvaležna za sprejem in reševanje vseh potrebnih dokumentov v najkrajšem možnem času. Veliko jim pomeni v teh težkih časih, saj čeprav so v svoji veri našli tolažbo, je za njih ta izguba težka in boleča. Sicer pa, kot so pri portalu neuradno izvedeli, se prebivalci mesteca že leta pritožujejo nad neustreznimi razmerami na igriščih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine