23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Tovornjakarji množično grešijo: eden s 1,3 promila alkohola, drugi pa kršil cel kup predpisov

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so izvajali kontrolo prometa na območju mejnega prehoda Obrežje. Okoli 9. ure so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom.

35-letni državljan Slovenije je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola (1,33 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo cestnega prometa so policisti včeraj, malo po 13. uri v Murski Soboti ustavili osebni avtomobil s pripetim priklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da voznik vozi vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. K vozilu je bil priklopljen lahki priklopnik, ki ni imel nameščene registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljeno tudi, da vozilo ni registrirano, niti zavarovano in tehnično pregledano. Sledi obdolžilni predlog, vozilo pa so seveda zasegli.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine