16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Tovornjakar brez vozniške divjal skozi naselje in se policistom še napačno predstavil

Policisti  Policijske  postaje  Ruše  so včeraj ob 11.53 v Bezeni ustavili 23-letnega  voznika tovornega avtomobila, doma iz Maribora. Policisti so ga ustavili  zato,  ker  je  na  cesti  v  naselju  Bezena, iz smeri Ruš proti Bistrici  ob Dravi oz. Mariboru, kjer je hitrosti omejena na 50 km/h, vozils hitrostjo kar 106 km/h.

Med  ugotavljanjem  identitete  se  je voznik policistki predstavil s tujim imenom  in  priimkom  oz. kot druga oseba, vendar je bila policistka dovolj pozorna  in je z  zbiranjem obvestil ugotovila dejansko identiteto voznika. Ugotovila  je  tudi, da voznik za vožnjo motornega vozila v cestnem prometu nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi obeh opisanih hujših prekrškov so mu policisti vozilo zasegli, zoper njega  pa  so,  tudi  zaradi  kršitve  Zakona  o osebnem imenu, pristojnemu okrajnemu sodišču podali enotni obdolžilni predlog.

Prevelika hitrost je seveda zelo tvegana, kar se je izkazalo prav tako včeraj, le da na Primorskem. Ob 14.20 je 48-letni državljan Hrvaške peljal skupino tovornih vozil od Staroda proti Podgradu in zaradi neprilagojene hitrosti, ki je ni prilagodil stanju vozišča, prometa in svojim vozniškim sposobnostim, z zadnjim levim delom priklopnika bočno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno po cesti od Podgrada proti Starodu vozil 63-letni državljan Hrvaške. Voznik avtomobila in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala, odpeljali so ju v izolsko bolnišnico, povzročitelj pa bo moral seči v žep.

Zadnje novice

Sorodne vsebine