28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Tovornjak trčil v kombi, dva ranjena

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel sedem obvestil o prometnih nesrečah, sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem ter dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

 

Radovljiški policisti so včeraj popoldan na cesti Lesce – Bled obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s trčenem v kombi povzročil voznik tovornega vozila. V

nesreči   sta   se   telesno poškodovala dva udeleženca nesreče. Proti

povzročitelju policisti vodijo prekrškovni postopek. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta krajši čas zaprta, obvoz pa urejen po drugih cestah.

Zaradi zelo gostega prometa, nekaj pa tudi zaradi slabšega vremena, je tudi na preusmeritvi prihajalo do zastojev, kar je pri nekaterih udeležencih povzročilo nekaj slabe volje. V tej zvezi pojasnjujemo, da policisti v primeru prometnih nesreč cesto zaprejo samo takrat, ko je to nujno potrebno in samo za čas, ki je nujen za varno izvedbo policijske naloge. Zapore so aktivne najkrajši možen čas, je pa tako, da je v nekaterih primerih obvoznih možnosti več (kar zagotovo prispeva k večji pretočnosti prometa), drugje pa (žal) manj. Aktualno stanje na cestah lahko udeleženci preverijo pri Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Jeseniški policisti so včeraj popoldan obravnavali prijavo drzne tatvine v prodajalni. Storilec je v dejanju izkoristil nepazljivost prodajalke in ji med njeno odsotnostjo iz blagajne odtujil denar. Po dejanju je s kraja odšel. Policisti so osumljenca izsledili, denar so mu zasegli, zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja pa ga bodo še kazensko ovadili.

Kranjski policisti so včeraj zvečer v Preddvoru obravnavali dva kršitelja, ki sta v gostinskem lokalu pod vplivom alkohola kršila javni red in mir, s prekrški pa sta nadaljevala tudi med intervencijo policistov. S kršitvami sta začela potem, ko je jima gostinec zaradi pijanega stanja odrekel postrežbo z alkoholno pijačo.

Policisti so oba pridržali do streznitve.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine