23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

“Totalno nažgana” voznica terenskega vozila Land Rover ponoči norela po Mariboru in okolici

Danes ob 1.05 uri so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni, da je voznik terenskega vozila znamke Land Rover, na Tržaški cesti v Mariboru, pri Carinarnici zapeljal v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Kasneje je proti Slivnici pri Mariboru vozil cik-cak po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. O njegovi nevarni vožnji smo sprejeli še več obvestil voznikov.

Policisti so se na obvestila takoj odzvali in vozilo izsledili na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice, kjer je voznik vozilo vozil zelo počasi, približno 20-30 km/h. Takoj so ga pričeli ustavljati z modrimi utripajočimi lučmi, patrulje v ozadju pa so z modrimi utripajočimi lučmi na nevarnost opozarjale ostale voznike, ki so takrat vozili po avtocesti v smeri Slovenske Bistrice.

Vozilo so nekaj trenutkov za tem ustavili in umaknili na odstavni pas avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da ga je vozila 45-letna voznica  iz okolice Maribora, ki za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v organizmu kar  1,53 mg/l alkohola. Se pravi, da je bilo “popolnoma zadeta” oziroma “zakomirana”, kot po novem rečejo slovenski najstniki.

Policisti so voznici vozilo zasegli in ga odstranili iz avtoceste. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestno prometnih prekrškov bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. 

Vsem voznikom, ki ste nas obvestili o nevarni vožnji in smeri vožnje nevarne voznice, se za obvestila lepo zahvaljujemo, so ob tem zapisali na PU Maribor. “Morda smo skupaj preprečili novo tragedijo na naših cestah.”

Drugih odmevnejših dogodkov policisti PU Maribor v pretekli noči niso obravnavali.

Vir: Policijska uprava Maribor

                                                                                  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine