10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Torbičar je bil močnejši, oškodovanka padla po tleh

V preteklih 24 je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 63 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 7 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, v treh primerih je ostalo pri poskusu. Na območju Bežigrada so vlomili v garažo in odtujili kosilnico ter v kovinski zabojnik in iz njega odtujili električno napeljavo in kolut električnega vodnika. Na Viču pa os neznanci vlomili v tovorno vozilo in odtujili denar.

Danes nekaj po 2. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči kolesarja na Mazijevi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je vozil od Drenikove proti Gasilski ulici in v bližini Mazijeve ulice 7 domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel po vozišču in se huje poškodoval po glavi. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Po vseh zbranih ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep.

Policisti PP Ljubljana Moste obravnavajo kaznivo dejanje roparske tatvine, o katerem so bili obveščeni včeraj zjutraj. Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da se je na Prvomajski ulici v Ljubljani neznani moški s kolesom pripeljal do oškodovanke izza njenega hrbta in ji z ramena poskušal strgati torbo. Oškodovanka se je storilcu upirala in je ni izpustila, zato je slednji še močneje potegnil, tako da je oškodovanka padla po tleh in se poškodovala. Pri tem je izpustila torbo, neznani storilec pa se je s kraja odpeljal. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Policisti PP Ljubljana Center so bili včeraj zvečer okoli 21.40 obveščeni o tatvini dveh kolesa na Trubarjevi ulici. Prijavo je posredovala občanka, ki je omenjeno zadevo opazila, ko sta preščipnila ključavnici in odtujila kolesi. Na podlagi opisa, ki ga je policistom posredovala, sta bila izsledena in prijeta 46- in 43-letna moška. Kolesi so jima policisti zasegli in bodo vrnjeni lastnikoma. Osumljencema sta bila izdana tudi plačilna naloga, po vseh zbranih obvestilih pa sledi ustrezen ukrep zoper njiju.

Včeraj popoldan so bili policisti PP Grosuplje obveščeni o nesreči voznika traktorja v naselju Vrhpolje pri Šentvidu. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je 61-letni voznik traktorja s pripetim priklopnikom, na katerem je bil naložen krompir v zabojnikih, vozil po travniku. Ko je zapeljal po klancu navzdol, je priklopnik pričel potiskati traktor zaradi česar se je prevrnil, voznik pa je padel iz kabine traktorja. Voznik je utrpel hude telesne poškodbe.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine