20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Toliko razgrajačev dolenjski policisti še niso imeli v enem vikendu – v glavnem razgrajali v romskih naseljih!

Piše: C. R. 

Zadnji konec tedna je bil za može postave iz PU Novo mesto zelo naporen. Imeli so namreč ogromno opravkov z razgrajači, ki so rogovili kot še nikoli. Izstopajo zlasti romska naselja, v povezavi z njimi so zabeležili tudi incident v zdravstveni ustanovi. 

Iz področja javnega reda so policisti PU Novo mesto zadnji konec tedna na številki 113 prejeli dvajset prijav, od tega je bilo deset kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in ena v zasebnem prostoru.

Črnomaljski policisti so v soboto zvečer, nekaj pred polnočjo, v Paunovičih posredovali zaradi motenja nočnega miru in počitka. Za 59-letnika so uvedli postopek o prekršku.

Krški policisti so v soboto zvečer posredovali v Kerinovem Grmu zaradi kršitve javnega reda in miru, žalitev in groženj, pri čemer naj bi bila ena oseba lažje poškodovana. 26-letnemu kršitelju (policisti so ga popoldne že obravnavali kot domnevnega povzročitelja prometne nesreče pod vplivom alkohola) bodo napisali plačilni nalog. Če se bo izkazalo, da je bil v dogodku kdo poškodovan, pa ga bodo kazensko ovadili.

Ta dogodek je bil sicer povezan z nesrečo tisto popoldne, ko je pri Dolenji Pirošici voznik neregistriranega clia trčil v vozilo 55-letnika, ki je pravilno pripeljal po svoji strani ceste. Povzročitelj in njegov sopotnik sta skočila iz avta iz zbežala pred prihodom policistov, avto pa pustila na kraju. Brežiški policisti so se povezali s krškimi in kmalu zatem v okolici Krškega izsledili domnevnega 26-letnega voznika rdečega clia in njegovega 31-letnega sopotnika. Pri domnevnemu 26-letnemu povzročitelju je alkotest pokazal rezultat 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku, kar pomeni poldrugi promil alkohola v krvi. Zanj so uvedli postopek o prekršku, kjer mu očitajo sedem različnih kršitev cestno prometnih pravil.

Novomeški policisti so v soboto zvečer posredovali v Brezju zaradi kršitve javnega reda in mir – zabave z glasno glasbo. Policisti so vzpostavili javni red in mir ter izrekli opozorilo glasbeniku. V nedeljo dopoldne pa so zaradi kršitve javnega reda in miru policisti ponovno posredovali v Brezju. Zoper 54-letnega kršitelja, ki je kričal, pri tem pa naj bi tudi grozil sosedu, so uvedli postopek o prekršku.

Novomeški policisti so v nedeljo zvečer napisali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru 23-letniku, ki je razgrajal, žalil in se nedostojno vedel do osebja na pediatričnem oddelku novomeške bolnišnice. Pospremili so ga ven, kjer je bilo več oseb. Ob očitni pomoči alkohola je  prišlo do prepira in pretepa med 18-letnikom in 25-letnikom. Ker ni šlo drugače, so policisti uporabili prisilna sredstva in 18-letnika iz okolice Brezja odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Obema pretepačema bodo napisali plačilne naloge.

Pred tem so zaradi kršenja javnega reda in miru napisali plačilni nalog tudi 25-letniku iz Otočca, ki je z glasbo iz zvočnikov motil okolico.

Policisti iz Trebnjega so v nedeljo zvečer, nekaj po deseti uri, posredovali v Vejarju zaradi več prijav kršitve javnega reda z glasno glasbo. 47-letnemu kršitelju so napisali plačilni nalog. Ker pa je s kršitvijo nadaljeval, s morali čez slabo uro zopet posredovati – tokrat so mu zvočnik, s katerim je motil okolico, zasegli in odpeljali, postopku pa bodo dodali še eno kršitev.

V nedeljo, nekaj pred polnočjo, so se brežiški policisti odzvali na prijavo streljanja v Gazicah. Na poti na kraj so v Cerkljah ob Krki ustavili sumljivo vozilo. Med postopkom je iz vozila brez dovoljenja policista izstopil 23-letni sopotnik, vidno opit, in pričel žaliti policiste. Napisali so mu dva plačilna naloga zaradi kršitve pravil cestnega prometa in nedostojnega vedenja do policista. Med postopkom naj bi policistom tudi grozil. Okoliščine kršitve in postopka še preverjajo, prav tako prijavo streljanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine