11 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

Tole je sporočila policija glede včerajšnjega nezakonitega shoda

Piše: C. R.

Včeraj so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda, ki se je pričel okoli 15. ure in je potekal najprej na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 2000 ljudi, so sporočili iz PU Ljubljana.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Pri varovanju so sodelovale različne policijske enote tako z območja Ljubljane kot drugih policijskih uprav, posebna enota policije, konjenica, policisti vodniki službenih psov in letalska policijska enota.

Nekaj pred 17. uro so udeleženci shoda odšli po ulicah Ljubljane in nato v smeri Šiške. Udeleženci shoda bili večkrat pozvani naj ne ogrožajo varnosti prometa. Policisti so množico nato zaustavili v križišču Bleiweisove in Celovške ceste. Osebe niso upoštevale ukazov, ovirale promet in kršile javni red, zato je bil shod razpuščen. Policisti so udeležence večkrat pozvali naj se razidejo, česar niso upoštevali, zato so policisti množico s potiskanjem umaknili z vozišča Bleiweisove ulice.

Udeleženci so nato odšli po ulicah do Tržaške ceste, kjer so jih policisti prav tako ustavili, nato pa so se vrnili po ulicah na Trg republike, kjer se je shod nekaj po 20. uri zaključil.

Nekaj oseb je bilo pridržanih, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru. Zbiranje obvestil se trenutno še izvaja, zato vam podrobnih podatkov še ne moremo posredovati. Podrobnejši podatki bodo sporočeni predvidoma tekom jutrišnjega dne, so še sporočili.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine