6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Tokrat poskus drzne tatvine ni ravno uspel, tatovi niso odnesli ničesar, vseeno pa so se sprehodili po stanovanju

Včeraj  okoli  12.  ure  je  bila  Policijska  uprava Ljubljana obveščena o poskusu  drzne  tatvine  v  okolici  Podpeči.  Neznani  storilec je na domu zamotil oškodovanko  s  pogovorom  o  izvedbi  gradbenih  del.  Druga dva storilca  sta  med tem vstopila v hišo, jo pregledala, vendar nista ničesar odtujila. S  kraja so se storilci odpeljali z večjim avtom temne barve.

Policisti   glede  okoliščin  kaznivega  dejanja  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.  Opis  enega izmed storilcev: moški manjše rasti, visok okoli 170 cm,  močnejše  postave,  okroglega  obraza,  oblečen v temno jakno in temne kavbojke

Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom  tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves  čas  pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno  naj zaklenejo  hišo,  ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo  samo  za  vogal«.  Ob  tem  pa  naj  bodo  pozorni  na videz oseb (oblačila,  govor,  posebnosti)  ter  vozilo  s  katerim  so  se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

V Virmašah je bilo v ponedeljek zvečer vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujen denar. Na Trubarjevi cesti na Bledu so policisti obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Na Cesti maršala Tita pa je bil danes ponoči obravnavan poskus vloma v trgovino. V  okolici  Tacna  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov. Na  območju  Bežigrada  je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec  odtujil  gotovino  in  nakit.  Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. Na  območju  Bežigrada  je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec  odtujil  gotovino  in  nakit.  Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov. Na  Viču  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet, od koder je odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 180 evrov škode.

Zadnje novice

Sorodne vsebine