17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Tempirana bomba na cesti: za volanom z 2,6 promila!

Piše: C. R.
Očitno na naših cestah kraljujejo pravcate tempirane bombe. Včeraj so policisti PU Novo mesto zasačili kar dva težka primera okajenih voznikov. 
Nekaj  pred  14.  uro  so policisti med opravljanjem nalog v Krškem opazili voznika  osebnega  avtomobila,  ki  je  vijugal po cesti in večkrat trčil v robnik.   Nevarnega  voznika  so  ustavili  in  mu  zaradi  očitnih  znakov alkoholiziranosti  odredili  preizkus.  Pojoča travica je bila zelo zgovorna, saj je imel 40-letni  kršitelj v litru izdihanega  zraka   1,30  miligramov  alkohola oz. 2,6 promila.  Odvzeli  so  mu  vozniško dovoljenje,  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  o  kršitvah  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
Policisti  PPP  Novo mesto pa so bili nekaj po 20. uri obveščeni, da naj bi po avtocesti  iz  smeri  Biča proti Trebnjem voznik osebnega avtomobila znamke Toyota  vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se  odzvali,  nevarnega  voznika  izsledili  in  ustavili. Med postopkom so ugotovili,  da  gre  za 42-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka  0,76  miligramov alkohola. Izločili so ga iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pri vsem tem je bila velika sreča v nesreči, da neodgovorneža nista povzročila kakšne nesreče s hujšimi posledicami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine