13.7 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Tatovi zelo dejavni tako v Ljubljani kot na Primorskem!

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 136 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 26 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 7 vlomov, v treh primerih je ostalo pri poskusu. Na Dunajski cesti so neznanci vlomili v slaščičarno in odtujili menjalni denar. Na Šlandrovi ulici so neznanci vlomili v gostinski lokal, od koder so odtujili cigarete. Za Bežigradom so neznanci še vlomili v stanovanje, iz katerega so odtujili manjši samostoječi sef z denarjem in dokumenti. Iz hiše za Bežigradom so odtujili denar in nakit.

Včeraj ob 23. uri je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Frankopanski ulici v Ljubljani. Policisti so z zbiranjem obvestili ugotovili, da sta dva neznana storilca na skuterju izvršila tatvino torbice, ki jo je oškodovanka imela v košari na kolesu. Oškodovala sta jo za okoli 400 evrov. V dogodku ni bila poškodovana. Policisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.

Popoldan je v Kopru nekdo domačinki izpred vhodnih vrat ukradel torbico, v kateri je imela telefon Iphone X, dokumente, bančno kartico SKB in kontaktne ključe osebnega avtomobila. Oškodovana je za 1000 evrov.

Ob 15. uri je 36-letni Koprčan v lokalu v Kopru izkoristil odsotnost natakarice (ki je stregla goste na terasi) in iz blagajne ukradel dnevni izkupiček. Ko ga je zalotila, je denar odvrgel v koš za smeti. Ob pomoči gostov ga je zadržala do prihoda policistov. Sledi mu kazenska ovadba.

51-letniku iz Ajdovščine je v Kopru nekdo vlomil v osebni avto, parkiran pred eno od koprskih trgovin, in mu odnesel prenosni računalnik znamke HP 650, vreden okoli 600 evrov.

Ob 18. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Šmarski cesti v Kopru. Vozilo je bilo na strehi. Policisti so na kraju ugotovili, da je 64-letni voznik z okolice Kopra zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto 18-letne voznice, ki je ustavila ob desnem robu vozilo zaradi okvare vozila. 64-letnik je vozil pod vplivom alkohola – preizkus je pokazal 0,64 mg/l. Sledi mi obdolžilni predlog.

Ob 19.50 pa so koprski policisti ustavili Ankarančana, ki se je v postopku nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov. Izdan mu je bil plačilni nalog po čl. 7/2 in 22/1 zakona o javnem redu in miru. Policisti so mu zasegli tudi zavitek alu folije s posušenimi rastlinskimi delci (konoplja). Poleg tega je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistriran osebni avtomobil, z nameščenima registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. Vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23.čl. ZPRCP mu je bilo vozilo zaseženo, prav tako tudi reg. tablici. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog za vse kršitve.

Ob 7.11 je bila prometna nesreča v predoru Dekani. V nesreči je bila samoudeležena 32-letna voznica iz Kopra, ki je po prvih podatkih lažje poškodovana, odpeljali so jo v SB Izola. Vzrok nesreče policisti še ugotavljajo. Proti Kopru je bil zaprt promet do 8.29, ko so uspeli sprostiti

desni pas, ob 8.52 pa je bil promet sproščen po obeh pasovih.

Nekdo je vlomil v kontejner, ki je postavljen ob avtocesti pri Kozini. Ukradel je večjo krožno žago, manjše konzolno dvigalo in troje klešče. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za približno 500 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine