9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Tatovi ne mirujejo, najbolj delavni so prav ob praznikih!

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 69 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 13 vlomov (ter treh primerih je ostalo pri poskusu vloma) in 4 poškodovanja tuje stvari.

S   področja prometne varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 13 vlomov, v treh primerih je ostalo pri poskusu. Neznanci so v okolici Lukovice vlomili v hišo, od koder so odtujili denar in nakit.   Prav tako je bilo vlomljeno v dve hiši v okolici Grosuplja, od koder so iz ene odtujili osebne dokumente, iz druge pa denar. Iz hiše v

okolici Vrhnike so neznanci odtujili manjši kovinski sef, v katerem je bil spravljen denar, nakit in zlatniki. Lastnika so oškodvali za več tisoč evrov. V okolici Domžal so neznanci vlomili v hišo in odtujili denar in nakit.

V Polju so neznanci vlomili v pritlično stanovanje in odtujili nekaj gotovine. V centru mesta so neznanci vlomili v prostore trgovine in iz pisarne odtujili sef z vsebino. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti s preiskavo nadaljujejo. V okolici Polhovega Gradca so neznanci vlomili v gostinski lokal, od koder

je odtujil menjalni denar.

Včeraj dopoldan smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Gerbičeve in Vipavske ulicie v Ljubljani v kateri je bila udeležena peška. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznica osebnega vozila pri zavijanju levo izsilila prednost peški, ki je pravilno prečkala vozišče po prehodu za pešce. V nesreči se je lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj popoldan smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti Čeplje Lukovica, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je slednji zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na desni rob vozišča, izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na brežino in se prevrnil na bok. V postopku obravnave je bilo še ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l). Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, utrpel naj bi lahke telesne poškodbe. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj okoli 14. ure so bili policisti obveščeni o nesreči v gozdu v okolici Kočevja, v kateri je umrl 62-letni občan. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo pri spravilu lesa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine