13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Tatovi kradejo vse vrste koles

Piše: Kronika24ur.si

Včeraj, 19. septembra ob 13.50 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da so neznanci tekom noči z dvorišča ene od stanovanjskih hiš v naselju Bilje ukradli oz. odvzeli dve nezaklenjeni kolesi, in sicer gorsko kolo znamke Giant, bele barve in žensko kolo znamke Specialized, sive barve.

S tem dejanjem so nepridipravi oškodovancem povzročili za približno 1.400 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako je bilo v bližini najdeno še tretje žensko mestno kolo, ki je bilo v soboto, 18. septembra popoldne, ukradeno v Šempetru pri Gorici. Po zaključku postopka je bilo najdeno odtujeno kolo vrnjeno oškodovanki. Policisti PP Nova Gorica bodo tudi v tem primeru glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica opozarjajo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja. Tatovi tudi niso izbirčni, kajti kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujejo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujejo, da si zapišete podatke o kolesu, po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku (več preventivnih nasvetov policije imate TUKAJ.).

Včeraj, 19. septembra popoldne, je bil v okolici Kobarida (med vasjo Smast in naseljem Kamno) najden osebni avtomobil znamke Škoda, ki je bil minulo sredo oziroma 15. septembra v večernih urah odtujen izpred ene od stanovanjskih hiš v Kobaridu. Po zaključenem postopku je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Policisti PP Bovec bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera tatvine vozila podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine