1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

Tatovi dejavni v Ljubljani, na Metelkovi pustošil požigalec

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 203 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 65 dogodkov, s področja javnega reda in miru 63 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 4 vlome in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo v kateri se je huje poškodoval kolesar.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome, in sicer so neznanci preko noči vlomili v prostore društva v Mengšu, kjer je bilo vlomljeno v avtomat za pijačo in odtujen denar. V okolici Domžal so neznanci vlomili v hišo skozi okno, pregledali prostore in odtujili denar. Prav tako so neznanci vlomili v hišo v Zagorju ob Savi, od koder so odtujili hranilnik z denarjem, v Kamniku pa so vlomili v kletne prostore zavoda in odtujili orodje.

Včeraj okoli 9.15 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri Uncu, v kateri sta bila udeležena 32-letni voznik tovornega vozila in 66-letni kolesar. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila pri vključevanju v promet, ko je zapuščal avtocesto pri Uncu, odvzel prednost kolesarju, ki je takrat pripeljal mimo po regionalni cesti v smeri Planine. Po trčenju je padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Danes okoli 3.15 je bila PU Ljubljana obveščena o požaru na Metelkovi ulici. Po zdaj zbranih podatkih je znano, da je 25-letni osumljenec, ki je bil prijet kmalu po dejanju s strani policistov, zanetil požar pred gostinskim lokalom, ki se je razširil na nadstrešek. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Po zdaj znanih ugotovitvah ogleda je 25-letni osumljenec požar zanetil z vnetljivo tekočino, nato pa s kraja pobegnil.

Osumljenca so policisti izsledili in prijeli v bližini, kmalu po dogodku. Ko so prenehali razlogi za pridržanje, pa je bil izpuščen. V požaru je nastalo za več tisoč evrov materialne škode.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine