12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Tat ni imel težkega dela, saj je bil oškodovanec zelo malomaren

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovili so, da je storilec na okenski polici našel ključ hiše, jo odklenil, pregledal ter našel in odtujil manjši znesek denarja.

 

Težjega dela ni imel, ker je stvari dobil prekričano pred »nos«. V izogib oškodovanju izvajajte vsaj osnovne samozaščitne ukrepe, med katerimi je tudi skrb za ključe. V Verdunu pri Stopičah je med 4. 6. in 6. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil baterijski vrtalnik. V  Novem  mestu  je  med 4. 6. in 6. 6. neznanec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico in motorno škropilnico.

Preko noči so neznani storilci vlomili v gostinski lokal v centru Ljubljane. Odtujena je bila gotovina. Nastalo je za okoli 2500 evrov škode. V Kamniku je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Neznani storilec je odtujil dva mobilna telefona. Pri tem je nastalo za okoli 1500 evrov škode. Na območju Viča so neznani storilci vlomili v poslovni objekt. Odtujeni so bili frizerski pripomočki. Nastalo je za okoli 5000 evrov škode. V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so neznani storilci odtujili orodje. Pri tem je nastalo za okoli 1500 evrov škode.

Policisti so bili nekaj minut po 1. uri ponoči obveščeni, da je prišlo do vloma v bencinski servis v Šempetru pri Gorici. Zaenkrat še neznani storilec je vlomil v skladišče servisa in ga pozneje zapustil, ne da bi si karkoli prilastil. Policija prosi občane, ki bi o tem dogodku kaj vedeli, da jim posredujejo informacije.

Kot so na Policijski upravi (PU) Nova Gorica zapisali v izjavi za javnost, je neznani storilec, oblečen v temnejša oblačila, prišel na bencinski servis in s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi stranska aluminijasta vrata v skladišče. Storilec je nato vstopil v notranjost in pozneje prostore zapustil, ne da bi si karkoli protipravno prilastil ter odšel neznano kam.

Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin tega kaznivega dejanja, po zaključku bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obenem pa vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije za izsleditev neznanega storilca, prosijo, da jih sporočijo policistom Policijske postaje Nova Gorica ali pokličejo na eno znanih telefonskih številk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine