18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Taksist vozil pod vplivom alkohola, povzročil nesrečo in pobegnil

Piše: C. R.

Gorenjski prometni policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Jesenicah je motorist trčil v vozilo pred seboj. Okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Nesreč motoristov bo v prihajajočem obdobju vedno več. Kadar so zanje odgovorni motoristi so razlogi največkrat povezani s prehitro vožnjo, prehitevanji ter nepravilno stranjo oziroma smerjo vožnje. Drugi vozniki pa motoristom najpogosteje izsilijo prednost ali pa zaradi utrujenosti in neprevidnosti zapeljejo na njihovo smerno vozišče. Zato vse udeležence pozivamo k varni udeležbi v prometu, previdnim manevrom in k upoštevanju prometnih pravil. Bolj kot se bomo držali tega, bolj varne bodo naše ceste in ohranjenih bo več življenj. Prosimo, ker vemo, da zmoremo bolje.

Primer voznika osebnega avtomobila, ki je proti motoristu pripeljal po nasprotnem smernem vozišču https://fb.watch/cYrE5SfsMM/. Motorist je okoliščino pravočasno zaznal in reagiral.

Včeraj, okoli 17.30 je na glavni cesti od Turjaka proti Pijavi Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil s smeri proti Pijavi Gorici pri tem pa zapeljal čez sredinsko črto in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Obe vozili je po trčenju odbilo izven vozišča in po travnatem nasipu navzdol. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, drugi voznik pa težje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, življenje slednjega pa ni ogroženo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 18.30 je v naselju Knej (občina Ribnica) prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik reševalnega vozila. Do sedaj je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal iz stranske ceste na glavno cesto, ter pri tem zapeljal čez sredinsko črto v trenutku, ko je po glavni cesti pripeljal voznik reševalnega vozila na nujni vožnji. V trčenju sta se oba voznika in sopotnik v reševalnem vozilu lažje poškodovali. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro je na Litostrojski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost peški na prehodu za pešce. V trčenju se je lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 12.25 so dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da voznik, očitno pod vplivom alkohola, pelje taksi proti Kopru. Čez nekaj minut so prejeli klic voznika v katerega je isti taksi trčil in odpeljal s kraja, zatem pa je porušil še stožce ob zaprtem voznem pasu pred predorom Markovec. Policisti so 49-letnega voznika izsledili v Izoli, opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,15 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Prestranku ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,96 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 so na Kozini ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain.

V Dutovljah pa so odredili preizkus alkoholiziranosti 55-letnemu vozniku traktorja. Pokazal je rezultat 1,14 mg/l.

Vir: Policija

Sorodne vsebine