18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Tako mlad, pa tak barabin

Piše: M. T., C. R. 

V zadnjih treh mesecih smo v Celju obravnavali povečano število tatvin, velikih tatvin, roparskih tatvin in drugih premoženjskih kaznivih dejanj, kar je bila posledica tega, da je sredi septembra lani, s pripora na prostost prišel 23-letni Celjan, odvisnik od prepovedanih drog, ki denar za nakup le teh, pridobiva  izključno z izvrševanjem kaznivih dejanj, so sporočili iz PU Celje. 

Nepoboljšljivi mladec je namreč kmalu po tem, ko je bil izpuščen na prostost, začel s tatvinami, nadaljeval z vlomi ter dejanja stopnjeval do roparskih tatvin in groženj. Pri dejanjih je običajno uporabljal silo ter v nekaterih primerih oškodovance lažje poškodoval. 23-letnik je tokrat osumljen storitve štiriindvajsetih tatvin, treh velikih tatvin, dveh roparskih tatvin ter grožnje, še sporočajo.

Osumljeni je v trgovinah najpogosteje kradel žganje, parfume, suhomesnate izdelke in električno orodje. Izpred trgovin, hiš in stanovanjskih blokov pa električne skiroje. Materialna škoda, ki jo je povzročil lastnikom, znaša dobrih osem tisoč evrov. No, sedaj je njegovih vragolij konec, saj je preiskovalna sodnica za prestopnika odredila pripor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine