9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Svojo nespametno in predvsem nevarno vožnjo objavil na družbenem omrežju

V  mesecu  septembru  2020  je  bil  na enem od družabnih omrežij objavljen video-posnetek  predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki  je  med  vožnjo  sedel  na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval  s  tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu.Kasneje je bil video posnetek objavljen in javnosti deljen na enem od družabnih omrežij. Nespametno in nezakonito dejanje je na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov.

Ker so policisti v  posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja Nevarne  vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vse potrebne  dokaze  in  zoper  17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena izmed primarnih nalog policije, zato policisti opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, naj spoštujejo cestno prometne predpise, vozijo obzirno in previdno, uporabnike družabnih omrežij pa, da bomo policisti prav vse objave s fotografijami in video-posnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

Skrajšani videoposnetek je dostopen na povezavi:
https://we.tl/t-lY5vSTbarm.

PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine