4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Sumljive pošiljke v Ljubljani in Postojni niso bile nevarne

Sumljive pošiljke z belim prahom, ki so jih danes prejeli DZ, antropologinja Svetlana Slapšak in Jerko Čehovin, na podlagi prvih analiz niso nevarne za zdravje in življenje ljudi, so sporočili s policijskih uprav Ljubljana in Koper. Policisti zbiranje obvestil o dogodkih sicer nadaljujejo.

V DZ so sumljivo pošiljko z belim prahom prejeli zjutraj, odprl pa jo je uslužbenec v vložišču, kjer obdelujejo vhodno pošto. Na kraj so prispeli gasilci in policisti in ga zavarovali, eno osebo pa so zadržali v karanteni. Zaradi dogodka je bil nekaj časa za promet zaprt en pas Šubičeve ulice.

Slapšakova je fotografijo kuverte, skupaj s sporočilom in belim prahom objavila na svojem Facebook profilu.

Sumljivi pošiljki z belim prahom sta danes prejela tudi nekdanji poslanec Jerko Čehovin in novinarka Televizije Slovenija Eugenija Carl.

Čehovin je pošiljko odnesel na policijsko postajo v Postojni, kjer so pošiljko prevzeli, njega pa začasno poslali v karanteno. Carlova pa je pošiljko prejela v medijsko hišo v Kopru, kjer dela. Policija je prostor zapečatila in v karanteno poslala tri osebe, ki so bile v stiku s pošiljko. Prve analize pošiljke za Carlovo še niso znane.

Zadnje novice

Sorodne vsebine