22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Strelski napad v teksaškem El Pasu zahteval 20 življenj

Strelski napad v teksaškem El Pasu je v soboto pred poldnevom po krajevnem času zahteval 20 življenj, najmanj 26 ljudi pa je bilo ranjenih. Večina žrtev je bila pred in v trgovini Walmart blizu trgovskega centra Cielo Vista. Trgovina Walmart je imela takrat do 3000 kupcev, ki so prišli večinoma po šolske potrebščine za svoje otroke. V njej je bilo tudi 100 zaposlenih.

Motiv prijetega strelca, 21-letnega Patricka Cruisusa iz Dallasa zaenkrat še ni znan, so sporočili iz lokalne policijske postaje, ki vodi preiskavo. Po poročanju dela medijev je strelec ubijal zaradi sovraštva do priseljencev in naj bi tudi objavil na socialnih omrežjih manifest, v katerem je izražal sovraštvo do priseljencev. Drugi mediji pa poročajo, da je Crusius asocialna, tiha in nekoliko čudaška oseba. Crusiusa, ki se je po dejanju brez odpora predal policiji, so odpeljali v ječo, kjer poteka zaslišavanje. Vir iz javnega tožilstva je medijem neuradno potrdil, da bo tožilstvo, ko bo do sojenja prišlo, zahtevalo smrtno kazen.

Uradnega spiska žrtev še ni, mehiška vlada pa je sporočila, da je med žrtvami devet mehiških državljanov- trije so bili ubiti, šest pa ranjenih.

Po podatkih medijev policija v zvezi s strelskim pohodom v El Pasu preiskuje tudi povezave z manifestom, ki se je pojavil na spletni strani 8chan, a zaenkrat še ni potrjeno, da bi bil avtor omenjenega manifesta, ki poveličuje morilski pohod na mošejo v Christchurchu Crusius, terorist v El Pasu.

Sorodnik ene od prič streljanja je po poročanju RT za lokalno KTSM-TV povedal, da je strelec na svojem morilskem pohodu vpil o “revoluciji igričarjev”, kar naj bi se nanašalo na obskuren meme na spletu.

AP poroča, da je tričlanska družina, ki je v času strelskega pohoda bila na avtobusni postaji, videla štiri strelce oblečene v črno, ki so pobijali brez izjem. Policija je do sedaj potrdila obstoj enega samega strelca.

Zadnje novice

Sorodne vsebine