16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Streljanje tako v Ormožu kot v Novi Gorici – strelcev z Goriškega še niso našli

V petek, 22. 5. 2020, so bili policisti na interventno številko 113 obveščeni, da je prišlo do streljanja na območju Policijske postaje Ormož.

Tisti  večer  so se trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju  PP  Ormož,  kjer  so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali  doseči,  da bi tam stanujoči oškodovanec, v svojo škodo odstopil od  prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije. Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi  oz. opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo  tam  stanujočih,  saj  je  eden  izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril  in  najmanj  dvakrat  ustrelil  neposredno  v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

V  času  streljanja  so  se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli  osebi  in  otrok,  nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju  so osumljeni zbežali iz kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora,  kjer  jim  je  bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Vsi osumljeni  so  bili 24. 5. 2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse  odredil  pripor.  Utemeljeno  so  osumljeni storitve kaznivega dejanja
izsiljevanja ter povzročitve splošne nevarnosti. Za obe kaznivi dejanji posebej je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let zapora.

Včeraj,  26.  maja  ob  17.09 uri je bila tudi Policijska uprava Nova Gorica obveščena  o  varnostnem  dogodku  oz.  streljanju  na Rejčevi ulici v Novi Gorici  in v katerem  je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na  omenjeni  kraj napotene policijske patrulje in kriminalisti novogoriške policijske  uprave,  vendar  na  kraju  ni  bilo nikogar, v dogodku ni bila nobena  oseba  poškodovana.  Po  do sedaj zbranih obvestilih je v navedenem dogodku  prišlo  do  uporabe  strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe; v tem trenutku še niso bile izsledene.

Intenzivna  kriminalistična  preiskava  okoliščin  včerajšnjega varnostnega dogodka  na  Goriškem še vedno poteka, kriminalisti in policisti pa zbirajo obvestila  v  smeri  sumov  storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer poskusa uboja in suma storitve kaznivega dejanja  nedovoljene  proizvodnje  in  prometa  orožja  ali  eksploziva.  O  vseh  do  sedaj  zbranih  ugotovitvah smo obvestili   tudi   pristojne   pravosodne  organe  (preiskovalnega  sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

“Hkrati  zaprošamo  občane,  ki  bi  o  dogodku  imeli  kakršnekoli koristne informacije,  da to sporočijo na interventno številko 113, anonimni telefon 080  1200  ali  pokličejo policiste najbližje policijske postaje. Prav tako pozivamo  občane,  ki  bi  imeli  morebitne informacije glede poškodovanega osebnega  avtomobila  znamke  Citroen,  C1,  bele  barve,  ki je povezano z omenjenim varnostnim dogodkom, da jih sporočijo Policiji na zgoraj omenjene telefonske številke,” so sporočili s PU Nova Gorica.

Zadnje novice

Sorodne vsebine