12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Storilec trojnega umora v Domžalah lahko dobi dosmrtni zapor

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana, Valter Zrinski, je danes na novinarski konferenci podal izjavo v zvezi s sobotnim trojnim umorom v Domžalah.

Izjavo obljavljamo v celoti:

»V  soboto, 13.6.2020 okoli 11.30 je bil Operativno komunikacijski center PU Ljubljana obveščen o kaznivem dejanju umora na območju Domžal. Z  zbranimi  obvestili,  opravljenim ogledom kraja dejanja, ki ga je vodila dežurna  preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani, ob prisotnosti dežurne  državne  tožilke  okrožnega  državnega  tožilstva  v  Ljubljani in zdravnika iz Inštituta za sodno medicino Ljubljana, je bilo ugotovljeno, da je  24  letni  osumljenec  prišel  v  stanovanjsko  hišo, kjer so se takrat nahajali  njegovi  ožjih  sorodniki  –  81 letna ženska, ter 74 in 51 letna moška.

Z  večjim  nožem katerega je prinesel s seboj je navedene sorodnike večkrat zabodel  v  telo  in  nato porezal  tako, da so na kraju zaradi izkrvavitev umrli. Po dejanju je osumljeni s kraja sam poklical na telefonsko številko policije in naznanil opisano dejanje.

Policisti  so  bili v nekaj minutah na kraju dogodka, kjer je bil osumljeni prijet pred stanovanjskim objektom in se prijetju ni upiral. Odvzeta mu je bila  prostost  in  odrejeno  pridržanje. Danes  je bil s kazensko ovadbo
priveden  k  preiskovalnemu  sodniku,  zaslišanje pa še poteka. Motiv osumljenega za to dejanje ni znan, prav tako osumljeni s strani policije še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Za  kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let, lahko pa se izreče tudi dosmrtni zapor.«

Po  izjavi smo bili obveščeni, da je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine