16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Ste slišali, kaj se je zgodilo Gorski reševalni službi? Šokirani boste!

Da človeška hudobija resnično ne pozna meja, dokazuje tudi današnja objava na facebooku s strani Gorske reševalne službe (GRS), ki je ostala brez nujno potrebne opreme. Slednjo so namreč odnesli tatovi.
 

“Zavetišče GRS Kranj na Krvavcu je bilo tarča vlomilcev. Ukradena je bila reševalna oprema, ki je namenjena izključno reševanju, in se jo za običajno hojo v hribe ne rabi. Gorski reševalci svoje poslanstvo opravljamo prostovoljno! Opremo, ki jo v zahtevnih reševalnih akcijah nujno potrebujemo, da lahko pridemo do ponesrečenca, ga oskrbimo in varno prinesemo v dolino, nam omogočajo sredstva Uprave RS za zaščito in reševanje, FIHO in pa donacije vsakega izmed vas, ki podpirate našo dejavnost. Taki dogodki nas pretresejo in resnično žalostijo,” so zapisali.

Takšni dogodki v Sloveniji žal niso redkost. Da brezvestni tatovi posegajo tudi po težko prigarani opremi, namenjeni reševanju človeških življenj, in jo nato prodajajo na črnem trgu, se je zgodilo že večkrat. Decembra lani so iz brunarice na Okrešlju tatovi ukradli za 3500 evrov opreme. Na delu so bili profesionalci, ki so zelo dobro poznali teren, kje in kaj se hrani v brunarici. Tovrstno opremo je težko nadomestiti, saj je pri reševanju nepogrešljiva, nabava pa ni enostavna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine