2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Ste slišali, kaj se je pripetilo na Goriškem? Martinovanje terjalo smrtno žrtev!

Piše: C. R. 

Z Goriškega poročajo o tragičnem dogodku na martinovanju v Šempetru pri Gorici. Zgodilo se je včeraj zvečer pred tamkajšnjo cerkvijo. 

Kot so sporočili, se je v času prireditve podrlo drevo, prav v tistem trenutku je bila pod njim 73-letnice. Nezavestno so odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Po prvih zbranih podatkih gre za staro približno deset metrov visoko drevo (lipa), ki pa je bilo pri tleh trhlo in se je tik pod tlemi prelomilo ter zrušilo samo od sebe. Na kraju dogodka (bil je že v fazi zaključka) je bilo pod njim kakih deset ljudi, ki so se udeležili zgoraj omenjene prireditve v središču naselja.

Ob nenadnem padcu drevesa so na pomoč prišli gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, drevo razžagali ter nudili pomoč reševalcem iz ZD Nova Gorica. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).Danes, 11. novembra zjutraj, je bila Policija s strani zdravstvenega osebja obveščena, da je hudo poškodovana starejša občanka v bolnišnici zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine