16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Ste morda pozabili denar v bankomatu?

Policisti PU Murska Sobota v zadnjem času beležijo več primerov prijav občanov, ki dvigujejo denar na bančnih avtomatih, pri tem pa ga pozabijo vzeti in odidejo od bankomata. Ko se spomnijo in se vrnejo do bankomata, pa denarja več ni, ker si ga naslednji uporabnik bančnega avtomata prilasti. (Seveda, če ga ne prinese na Policijsko postajo in prijavi najdeno stvar, kar pa se zgodi zelo redko). Oškodovanci se v tovrstnih primerih vse pogosteje odločijo, da bodo neznanega storilca kazensko preganjali.

 

“V tej zvezi ugotavljamo, da ob takšni priložnosti marsikdo pozabljen denar vzame, saj se večina verjetno ukvarja le z vprašanjem, ali je dejanje moralno sporno, ne pa tudi kaznivo. Zato opozarjamo, da je tovrstno ravnanje kaznivo, gre za kaznivo dejanje Zatajitve, za kar lahko sledi denarna ali celo zaporna kazen,” so zapisali murskosoboški policisti, ki občanom svetujejo, da najden denar takoj odnesejo na bančno ustanovo, kjer bodo tam zaposleni poiskali lastnika ali pa ga izročijo policiji, kjer se o najdbi sestavi zapisnik in se tako izognejo kazenski odgovornosti.

Vsi, ki dvigujejo denar naj bodo pri tem zbrani in naj poskrbijo za to, da denar vzamejo iz reže bankomata, so še zapisali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine