12.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Ste dobro pripravljeni za gorsko turo? Število planincev, ki potrebuje intervencijo reševalcev zaradi svoje slabe pripravljenosti, strmo narašča!

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote včeraj posredovala v štirih primerih.

 

Dopoldan je na zahtevni poti z Malega Triglava proti Kredarici obnemogla mlajša planinka. Zaradi slabih vremenskih razmer je hkrati potekalo tako helikoptersko kot tudi klasično reševanje, ki so ga izvedli gorski reševalci z Mojstrane.

Skoraj istočasno je bil sprejet tudi klic obnemoglega planinca na območju Krna, malo kasneje pa je bila intervencija sprožena še v Ukancu, kjer je starš z otrokom povsem zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten. Popoldan je bilo reševanje osebe pri skoku v tolmun izvedeno še v dolini Zadnjice.

Glede na to, da je bil včeraj »samo« torek, je bilo reševanj veliko. »Zato planince pozivamo k večji previdnosti in prilagajanju ture tako zmožnostim, kot tudi poznavanju terena in pripravam. Brez tega ne gre. Kdor gre v gore z otrokom, mora biti tura prilagojena njemu. Otrok ne izpostavljajte zahtevnemu terenu in prepadnim stenam,« sporočajo s policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine