14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Starejši voznik “pozabil”, da bi moral pri zavijanju levo počakati na nasproti vozeča vozila – posledice so bile strahotne

Piše: C. R. 

V prometni nesreči na jugu avstrijske Štajerske je bilo v soboto udeleženo vozilo slovenske družine, pri čemer so poškodbe utrpeli vsi štirje potniki, starša in dva otroka. Štiriletnika so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Gradec, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nesreča se je zgodila v kraju Trössing, ko je 78-letnik zavijal levo na parkirišče. Očitno pa se pri tem opravilu ni prepričal, da to lahko stori varno, in ni pustil prednosti vozilom iz nasprotne strani – ali pa je preprosto v hipu “pozabil”, kaj je pravkar videl. Prišlo je do silovitega trčenja z vozilom iz Slovenije, zaradi trka je vozilo odbilo na parkirišče, pri čemer sta bili poškodovani še dve drugi vozili.

Pri tem so se poškodovali voznik iz Slovenije, njegova žena in oba otroka, eden od njiju huje, zato so ga morali odpeljati s helikopterjem. Povzročitelj nesreče jo je odnesel brez ene same praske.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine