13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Starejši v okolici Novega mesta tarče nepridipravov

V Brezovici pri Šmarjeških Toplicah sta se moška starejšemu gospodu predstavila pod pretvezo, da sta uslužbenca telefonskega podjetja. Gospod ju je spustil v hišo, medtem pa sta mu odtujila zlatnino v vrednosti 400 evrov. Podobnega obiska je bila deležna tudi starejša stanovalka v Kladju nad Blanco, poročajo s Policijske uprave Novo mesto.

 

Starejšega gospoda je zjutraj eden od moških zamotil s pogovorom, drugi pa je pregledal hišo in tako odnesel nekaj zlatnine. Oškodovanec je policistom kasneje sporočil, da sta neznanca vozila avto svetlejše barve z ljubljanskimi registrskimi tablicami in zatemnjenimi zadnjimi stekli.

Osumljeni, ki je zamotil oškodovanca, naj bi bil star med 30 in 40 let. Govoril je slovensko, visok pa je bil okoli 175 centimetrov. Imel je temnejše krajše lase, med obiskom pa je nosil kapo na ščitnik in velika sončna očala.

Dva moška sta dopoldne obiskala tudi starejšo stanovalko v Kladju nad Blanco. Tudi v tem primeru je eden izmed njiju gospo zamotil, drugi pa je pregledal prostore.

Osumljenca sta bila temnejše polti, eden je bil star okoli 50 let, visok pa okoli 170 centimetrov, sporočajo s policije. Govorila sta slabo slovenščino. Po prvih ugotovitvah policistov storilca sicer nista odnesla ničesar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine