16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Starejši otrok vrgel petardo pod mimovozeče vozilo

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prijavi kršitev s pirotehniko. Na Jesenicah naj bi skupina otrok petarde metala na Cesti Cirila Tavčarja, v Volči pa je starejši otrok petardo vrgel pod osebni avtomobil voznice, ki se je peljala po cesti.

Policisti so z zbiranjem obvestil včeraj že pridobili podatke o domnevnem kršitelju in vodijo postopek.

Uporaba samo določene pirotehnike (kategorija F1 – to so pokajoče žabice, pok vrvica, pokajoče kroglice) je dovoljena šele v času od 26. decembra do 1 . januarja, pa še to ne povsod. Dovoljeni so torej izdelki, ki predstavljajo zelo majhno nevarnost in povzročajo zanemarljivo raven hrupa. Policisti pozivajo, da se teh stvari sploh ne bi uporabljalo, če pa si jim posamezniki že ne morejo odreči, naj jo uporabljajo varno in po navodilih, mlajši pa skupaj z odraslimi. Potrebno je tudi izbrati kraj, kjer ne boste motili drugih z uporabo pirotehnike.

Policisti sicer vsako leto obravnavajo telesne poškodbe in materialno škodo, predvsem na smetnjakih v obliki škode ali požarov in na steklih, lansko leto pa je fant z območja Celja zaradi pirotehnike ostal celo brez obeh rok. Zato to ni hec, to so zelo nevarne stvari in hitro gre lahko kaj narobe. Starši otrokom pokažite tudi te posledice in jih poučite o nevarnostih, obenem pa bodite dober zgled in se pirotehniki tudi sami odpovejte.

Zadnje novice

Sorodne vsebine