10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Starejša ženska domnevno umrla nasilne smrti

Policisti PU Nova Gorica so bili včeraj, 4. septembra 2018 v dopoldanskem času, s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je v stanovanjski hiši v enem od naselij na območju Upravne enote Ajdovščine umrla starejša ženska. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila in opravili prva nujna opravila.

Na podlagi preudarnih, taktnih in strokovnih prvih nujnih opravil policistov in kriminalistov se je porodil in v nadaljevanju potrjeval dodaten sum, da vse okoliščine smrti niso v zadostni meri pojasnjene, zato so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljevali s svojimi aktivnostmi in o teh sumih obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Kasneje je na kraj prišla tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je na kraju opravila oz. odredila določena preiskovalna dejanja. Poleg dežurne preiskovalne sodnice je bila na kraju navzoča tudi okrožna državna tožilka.

Tudi danes policisti nadaljujejo z intenzivnim zbiranjem dodatnih obvestil in preverjanjem vseh okoliščin povezanih s smrtjo te starejše ženske. Prav tako je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja (po 115. člena KZ-1) in v nadaljevanju v okviru preiskovanja ugotovljenega suma
storitve kaznivega dejanja nasilja v družini (po 191. členu KZ-1) in suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega  ravnanja (po 192. členu KZ-1) s strani osumljenca, le temu tekom včerajšnjega dne na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost.

Druge podrobnosti kriminalistične preiskave bodo policisti širši javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave oz. ko bodo v tej zadevi podali kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine