27.9 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Starejša Italijanka na Primorskem nevarno vozila v nasprotno smer, počilo je

Piše: C. R.

Včeraj je več voznikov na odseku hitre ceste H4 med naseljem Vogrsko in Ajdovščino poklicalo policijo, saj je nekdo vozil v nasprotno smer. Ugotovili so, da je šlo za 83-letno državljanko Italije.

Voznica je na hitri cesti z dvema prometnima pasovoma za vožnjo v eno smer vozila po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotno smer. Med nevarno vožnjo ji je nasproti pravilno po voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila neznanih registrskih  številk, ob tem pa je v isti smeri po prehitevalnem pasu pravilno pripeljala druga voznica osebnega avtomobila z namenom, da prehiti tovorno vozilo. V trenutku, ko je slovenska voznica opazila nasproti vozeče vozilo, je začela zavirati in se umikati v desno, da bi preprečila trčenje, pri tem pa je z desnim bočnim delom svojega vozila trčila v levi del tovornega vozila.

Po trčenju je voznik tovornega vozila odpeljal naprej v smeri Vogrskega, Slovenka pa se je ustavila na vključevalnem pasu hitre ceste Selo in poklicala policijo. Italijanka je nadaljevala vožnjo v smeri Ajdovščine (po nasprotnem smernem vozišču hitre ceste), kjer so jo ustavili policisti  PP  Ajdovščina. »Policisti PPP Nova Gorica bodo  tujo voznico kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 3. točki 1. prvega odstavka 324. člena KZ-1),« so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine